?

Log in

Roze broeken, feministen en strings
by Lisanne. (jazz_me_up)
at September 30th, 2007 (07:40 pm)


De Jeugdsoos, nou het moge intussen duidelijk zijn dat het niet de meest geweldige zaal is, vanuit welk oogpunt (of oorpunt) dan ook!

Na aanleiding van onze eerdere ervaringen besloten Karin en ik deze keer pas van huis te vertrekken rond de tijd dat het officieel zou beginnen. Rond acht uur begonnen we ons echter al te vervelen, dus maakte ik een foto opdracht met Karin als model. Ik mag me immers sinds vrijdagmiddag officieel fotograaf noemen, en wel bij Sporting Foto. Over een paar weken sta ik op zaterdagochtend in de regen en kou voetbalknaapjes te fotograferen met mijn analoge spiegelreflex met een flitser die groter is dan de camera. Best een tof baantje toch? Goed, dat was allemaal off topic, maar anders kom ik hier nooit aan een verhaaltje langer dan dertig regels.

Even na half negen fietsten we het donker te gemoed. Tot de juiste straat, waar ik bijna alweer langs de Jeugdsoos fietste. ‘Ik fiets deze keer in één keer goed… Even goed kijken aan deze kant’ ‘Het is hier al’ ‘O, ik zie het bord niet (..) Is het écht hier?’. Verder heb ik wel het ruimtelijk inzicht van een man hoor! ‘Hmm ik zie nog geen busje. Alleen die daar… Oja dat kan ‘m wel zijn… Nee toch niet, hij heeft een aanhanger, dat kan niet!’ Goed, we waren als een van de eerste. We zetten onszelf op de gastenlijst, betaalden en gingen ons in de zaal zitten irriteren aan de eerste band die aan het soundchecken was. ‘Is dit serieus?’ ‘Volgens mij spelen ze dit voor de grap hoor, gewoon om dat drumstel in te spelen en het geluid wat te testen’. Helaas, dit was écht de muziek van deze “band”, zouden ze zichzelf een band noemen?

Na ongeveer tien minuutjes besloten Karin en ik maar een wandeling door Buren te gaan maken... ‘Maar alles is dicht?’ ‘Nou, dan gaan we toch gewoon foto’s maken van de stad…stad uhh’. En wie kwamen we tegen toen we door de deuren liepen? Goed zo, Lieve en Anne! Die in dezelfde kleuren als de muren in het halletje waren gekleed! Hierna valt er een gat in m’n geheugen, maar dat maakt niet uit, want wie wil weten dat Lieve en ik het over mijn “fotografie” hadden en daar om hard lachten (huh, waarom ook alweer?).

We zaten geloof ik pas weer net toen er wat bekenden gezichten binnen kwamen. Die vrijwel meteen werden onderworpen aan Lieves vraagstuk van de avond (‘Wat vind je van m’n roze broek?’) met als meest gehoorde antwoord ‘Hij is rood!’ (‘Nee roze’ ‘Hij lijkt rood maar buiten is ‘ie roze!’). Uiteindelijk had Lieve een blik in haar ogen van ‘durf ‘m nog eens rood te noemen en ik doe je wat!’

Na wat gepraat over feministen. Stephan: ‘Je ruikt nog niet als een feminist’ ‘Huh?!’ ‘Feministen stinken altijd, want die douchen nooit’. Nou dan kan ik me niet voorstellen dat ik ooit feminist word, alleen al door mijn verslaving aan douchen en ik het niet erg vind dat ‘mannen jagen en vrouwen werpen’ (Stephan Ummelen, 2007)

Nicks kapsel, dat is ook iedere keer weer een verhaal apart. Ik benut deze typruimte verder niet om uit te weiden aan wat voor een figuur er eigenlijk in zijn haar had moeten worden geschoren… Nou we het toch over haren en vrouwen hebben, vlechten is leuk tijdverdrijf. En nee, dat heet niet vlooien ;) M’n schouders zijn ook weer heerlijk soepel na die meerdere massagetjes (de spellingscontrole rekent deze variant niet goed, ik vond het wel goed), maar dat is ook wel nodig met zulke stressvolle muziek in zo’n ruimte. Sander vroeg me ondertussen of ík niet wilde zingen (reden: 'Ik heb geen zin') ach ik denk dat het nu toch wel wat beter heeft geklonken, daarbij ik kende de nieuwe nummers nog niet ;)

Na nog een band, die ik nog best leuk vond, maar wat saai, en nog wat bier was het tijd voor TAP. Ik vroeg Sander wanneer ik zou moeten filmen -de nieuwe nummers- ‘Ik geef het wel aan’. Dat heb ik geweten. Sander keek me subtiel aan bij het eerste nieuwe nummer, waardoor ik de hint al begreep. Nick en Bart stonden ook enthousiast filmgebaren (en andere verdorven gebaren) te maken. Moest ik op dat moment iets doen? Het resultaat is op mijn YouTube te vinden (http://www.youtube.nl/silanne).

In die korte tijd die TAP speelde heb ik ook ergens nog foto’s gemaakt. Deze keer geen 300 foto’s, want dat had ik niet over voor zulk &#(@ licht. Mijn foto’s zijn achteraf dan ook nog flink bewerkt, ach daarna gaat het er best mee door! Check Verder heb ik me prima vermaakt, lekker meezingen af en toe en bij de nieuwe nummers een oordeel vellen ;) Al is dat achteraf weer heel anders. Dat tweede nummer is gewoon voor een eerste indruk zo live veel positiever/toffer, terwijl ik dat andere nummer (The Brightest Star) nu heel lekker vind, maar toen niet zo goed vond overkomen.

Achteraf nog wat geklets. Voordat we écht weer vertrokken uit Buren nog een praatje over de merchandise van TAP. Ik denk dat vrouwelijke inbreng wat dat betreft toch essentieel is. Daarbij hoe wil je TAP op het kleine stukje stof van string krijgen? Dan is een dekbed veel praktischer toch? Okay, alleen het logo kan nog wel (in de meeste gevallen) maar ik zat eigenlijk aan foto’s te denken, best leuk toch op een kussen… Op en onder een dekbed gebeuren ook spannende dingen hoor, dus zo erg is het dan ook weer niet dat het geen string is. Goed, ik hou erover op.

Een kwartier door de motregen en wind fietsen is trouwens best lekker, op bepaalde momenten zoals gisternacht. De piep in je oren verdwijnt er niet door, maar het maakt je wel wat frisser haha.

Nou, dat was het dan al weer, tot de volgende keer maar weer.
Lisanne.

Nogmaals de link naar de foto's

Comments

Posted by: Lieve (pbass_girl)
Posted at: September 30th, 2007 07:48 pm (UTC)
commentaar

hahaha leuk verhaaltje weer! En dat je niks meer weet is idd heel goed te merken. Hier wat opmerkingen:
1) over jouw fotografie, dat was ivm appelpop. Je komt als fotografe backstage bij appelpop omdat je voor sporting foto fotografeert ;)
2) dankje dat je niks over 'she' gezegd hebt! :D
3) mijn broek was ECHT roze. En eigenlijk vond niemand m echt mooi behalve ikzelf :(

Posted by: Lisanne. (jazz_me_up)
Posted at: September 30th, 2007 07:58 pm (UTC)
Re: commentaar

1. OJAAAA dat was het :D De sportprestaties on stage vastleggen! 'Bent u de begeleider van deze band?' 'Ja' 'Kent u Sporting Foto?' 'Ja' 'Okay, zou ik foto's mogen maken van uw band? Een teamfoto en individuele foto's' Now I remember
2. Oja, dat zou ik doen. Lieve zei echt drie keer (tijdens het optreden) 'She!' aan het begin van een nummer... Sander: 'Dit nummer staat op onze myspace' Lieve terwijl het intro van Lights bezig is: 'She!' Geniaal! ;) Sorry, ik moest het toch nog even kwijt, dank je voor het herinneren he!
3. Ik vond 'm wel mooi hoor. Als het gewoon spijkerstof en kleur was geweest had ik 'm niet zo mooi gevonden, maar nu wel!!

Posted by: Lieve (pbass_girl)
Posted at: October 2nd, 2007 03:27 pm (UTC)
Re: commentaar

ja maarr ze spelen altijd she als sander zegt dat ze een myspace hebben!!! dus het is sanders schuld:D

Posted by: Lisanne. (jazz_me_up)
Posted at: October 2nd, 2007 06:10 pm (UTC)
Re: commentaar

haha dat ben ik met je eens, maar het klonk toch echt niet als She ;)

4 Read Comments